’21st Century Mirage’

Paul Segers

Friday February 28th till Saterday March 28t

De Sloppy Prophet dwaalt door een verwilderd stuk bos. Zinnen dwalen door zijn hoofd, kruisen elkaar onder lichte hoeken. Voor een profeet zegt hij niet zo veel. Verderop ziet hij een verlichte cowboy op een kameel in de straat, ook verdwaald zo te zien. De landschappen veranderen hier ook nogal snel: van woestijn naar pretpark, van interzone naar actie-golfbaan, van een kampement naar een woonwijk. Gelukkig zit hij in een kunstwerk, een papieren werkelijkheid. Stel je voor.

Dat flikte Philip K. Dick hem altijd: zinnen zo schrijven dat de werkelijkheid om je heen even begon te flikkeren als een oude TL bak in een groezelig portaal. Dat de existentiële twijfel over waar je je bevindt en of je je zintuigen kunt vertrouwen heel even toeslaat. Gelukkig weet hij waar hij is en wat hij is. Hij dwaalt rond in een kunstwerk en is een fictieve projectie van zijn maker, verantwoordelijk voor deze en alle andere werelden hier aanwezig. Op papier, in video projecties op de muren, in de boeken. Hij zit hier goed, laat de mensen maar kijken, en dwalen… 

In de solotentoonstelling 21st Century Mirage laat Segers voor het eerst een grote verzameling collages, tekeningen en foto’s bij elkaar zien, die de kijker een breed inzicht geven in de verhalen en de ideeënwereld die ten grondslag liggen aan zijn sculpturale en performatieve werk. Daarnaast worden er diverse video werken getoond, en zal Segers met zijn eigen uitgeverij Unlimited Dream Company een nieuwe publicatie lanceren over één van zijn alter ego’s: Bullet Head – Business as Usual. De opening wordt verzorgd door Bullet Head, die daarna boeken zal tekenen in de galerie.

UPCOMING EXHIBITIONS

due to the corona virus, no new exhibition is planned yet

Past Exhibitions

‘Everything I Built Yesterday Burned’

January 17 till February 15 2020

.

KSENIA GALIAEVE, MAY HEEK AND NATASCHA LIBBERT

Saterday November 30 till Saterday January  4 2019

‘SGOED JONGEN

Saturday October 19 till Saterday November 16 2019

.

FUTURE “UNTITLED”

Friday September 13 till Sunday October 13 2019

Address

Nachtegaalstraat 3
3581 AA Utrecht
06-23223907
info@galerielarik.nl

Open Hours

Thursday and Friday 12:00 till 18:00
Saterday 13:00 till 17:00

2nd Sunday of the Month 13:00 till 17:00

and by appointment

Follow

Subscribe