Schijnmetamorfieglorie

Drie kunstenaars die vanuit het materiaal een poëtisch en krachtig beeld zullen presenteren, waarbij de inhoud zich langzaam zal onthullen.

Cecilia Rebergen, Jop Vissers Vorstenbosch en Robin Meyer

Cecilia Rebergen: Rebergen worstelt met weerbarstig, vaak industrieel materiaal. Zo ontstaan er (wand)sculpturen. Traditie en vernieuwing gaan een verrassend samenspel aan in haar werk. Het werk oogt stoer en robuust in concept en vorm: het zoekt de spanning op tussen chaos en ordening, tekens en contouren. Hoewel het werk van Rebergen een krachtige uitspraak is in materiaalgebruik en omvang, is het geheel tegelijkertijd elegant en luchtig. Voor deze expositie maakt zij speciaal 3 nieuwe wandsculpturen van enorme houten planken. Een beeld waarin je blijft verdwalen en toch rust kan vinden.

Jop Vissers Vorstenbosch: Vissers Vorstenbosch vindt zichzelf een schilder die er van alles bij verzint. Zo ook het werk dat in deze expositie getoond zal worden. Deze lichtschilderijen, die hij al eerder toonde op “Into The Great Wide Open”, zijn een voorbeeld van zijn veelzijdigheid. De verschillende lichtschilderijen vormen samen één installatie. Waar het werk eerst in de natuur hing, zal het nu zijn kracht laten zien in de setting van de white cube. Spannend, dat zeker. Wie al eens op zijn atelier is geweest snapt waar het allemaal vandaan komt, maar zo neutraal geconfronteerd worden met zijn werk zorgt voor de nodige verbazing en verwondering.

Robin Meyer: Meyer is bij uitstek een schilder bij wie het proces net zo belangrijk is als het eindresultaat. In zijn werk (series) wordt er een constante dialoog aangegaan tussen verf, techniek en het leven zelf. Het aanbrengen van de verf is even wezenlijk als het weghalen ervan. Het beproeven van wat er kan met verf in samenspraak met een kwast of een rachel is de uitdaging die Meyer steeds weer aan gaat. Zijn werk toont beelden uit het leven, maar schuurt vaak tegen abstract aan. Met minimale handelingen tot de kern komen en dan ook nog eens een ijzersterk beeld neerzetten, dat is wat Meyer steevast doet.

AITW Live Factory (Utrecht – Dakar)

Vanaf 19 augustus t/m 2 september zal André Smits, beter bekend als Artist in the World, permanent de galerie bewonen en beschilderen. Tijdens deze periode zal André de galerie voorzien van namen, tekeningen en zijn typerende schilderingen. Ook zullen er performances, optredens en wat zo al plaatsvinden. Jij kan onderdeel worden van de avontuurlijke reis van Utrecht naar Dakar via Marrakesh door gewoon langs te komen of een van de opties te kiezen om jezelf te laten vereeuwigen. Woon je nou in Groningen of New York je kan natuurlijk ook ons contacten op afstand en wij zorgen dat het ook op de muur komt.

Soul Station (Take 1)

Deze groepsexpositie met werk van Paul Segers, Frank Koolen, Henny Overbeek en Monika Dahlberg. Met deze tentoonstelling geeft Galerie Larik een deel van zijn ziel bloot: een eerste selectie van kunstenaars die representeren waar Galerie Larik voor staat, in het verleden, in het heden en in de toekomst. De verhouding tussen kunstenaars en galerie is niet slechts een transactie, maar een zaak van de ziel.