JORAN VAN SOEST

1994, woont en werkt in Eindhoven

Joran van Soest onderzoekt de grenzen van de realiteit en waarneming. Hij experimenteert met een combinatie van tekenen, schilderen, collage, fotografie, performance en film.

De afstand tussen de kunstenaar zelf, en ons als toeschouwer is belangrijk voor de hem. Deze afstand onderzoekt hij aan de hand van het metafoor van de Zeppelin

Hij zegt hier zelf het volgende over: ‘Buiten dat ik nooit jouw perspectief zou kunnen innemen, gebeurt er nog iets anders. Ik interpreteer jouw beeld van de wereld om ons heen, met mijn kennis van hoe ik de wereld om mij heen zie.’ Zijn werken zetten aan tot nadenken over wie we zijn, en over onze relatie tot anderen.

De Zeppelin spreekt tot de verbeelding. Vele malen groter dan wij en zeer imposant drijft de grote constructie boven het collectief geheugen en werpt zijn schaduw op onze verbeelding. Zo staat hij als leeg gevaarte tussen ons in, als idee en concept, in fysieke vorm al vergaan in de tijd.

Een lege en grote constructie, die ons verbindt maar ook uitsluit en die ons omvat en begrenst. De Zeppelin vaart boven de wereld en beschouwt haar en vormt zich daarmee een eigen beeld van die wereld…een paradigma.

 

 

Address

Nijverheidsweg 6
3534 AM Utrecht

06-23223907
info@galerielarik.nl

Opening hours

Wednesday till Sunday

12:00 till 06:30 PM

and on appointment

Follow

Subscribe